Asociație județeană pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, în Timiș

câini

Problema câinilor fără stăpân care umblă prin comunele din Timiș și-ar putea găsi, în sfârșit, o rezolvare. E tot mai aproape înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară, din care să facă part cât mai multe UAT-uri. Ideea ar fi agreată de mulți primari.

„Am reușit să aducem la masă câteva zeci de decidenți de la nivelul UAT-urilor din județ, să facem pași concreți înspre înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară care să gestioneze problema animalelor fără stăpân din Timiș! Pașii următori sunt clari: înființăm ADI Sal-Vet-Tim, realizăm adăposturile pentru câini, acestea sunt obiectivele pe termen scurt. Pe termen mediu și lung educăm, sterilizăm acolo unde se impune, microcipăm. (…) Primarii și consiliile locale vor putea emite hotărârile de aderare la asociație și ne putem apuca de treabă, la modul efectiv”, spun Alexandru Iovescu, liderul grupului PSD din CJ Timiș.

Ideea înființării unei ADI care să se ocupe de animalele fără stăpân a fost enunțată săptămâna trecută, de prefectul Mihai Ritivoiu. Potrivit acestuia, primăriile din Timiș alocă sume uriașe pentru cazarea câinilor capturați de pe ulițe. „Există primării care plătesc peste 2.000 de lei pe lună pe câine ținut în adăpost. 2.000 de lei pe lună! Pentru un câine! Oare câți părinți îşi permit sā cheltuiască 2.000 de lei lunar pentru copiii lor?”, susține Ritivoiu, fără a face însă nominalizări.

Un alt element important de care ar trebui să se ocupe viitoarea ADI, alături de ONG-uri, de voluntari și Inspectoratul Școlar Timiș, este o campanie extinsă în şcoli, pentru educarea copiilor.

About Post Author