Artă din doze. Van Gogh… reciclabil, într-o expoziție inedită / FOTO

doze

Artiștii participanți la concursul Can Art&Design Festival au îmbinat într-un mod ingenios arta și sustenabilitatea. Au rezultat, astfel, nouă lucrări făcute din doze de aluminiu, care reproduc creații celebre.

Iulius Town și Asociația Alucro promovează reutilizarea creativă a dozelor de aluminiu, prin transformarea lor în lucrări de artă cu utilitate pentru spațiul public. În piațeta Intersport de la etajul 1 din Iulius Mall pot fi admirate, în această perioadă, „Rupestra 3000”, „Cei 3”, „Youth”, „Simbioza Generațiilor”, un autoportret al lui Vincent Van Gogh, „Sărutul” lui Gustav Klimt, „Chaplin – The Sad Man”, „Cenzura – un mecanism de supraviețuire” și „Cosmos”.

Cele nouă lucrări sunt create de artiști români, profesioniști și amatori, care au participat la concursul Can Art&Design Festival. Acesta își propune să atragă atenția asupra reciclării și invită publicul să privească deșeurile ca pe o resursă valoroasă. Nu în ultimul rând, este un alt fel de semnal de alarmă pentru modul în care putem contribui la reducerea poluării și a impactului asupra mediului înconjurător.

About Post Author