Arhitect-șef la secret. Serviciul de Resurse Umane al PMT nu anunță candidații

Un pic greu cu transparența pe la Resurse Umane, în Primăria Timișoara. La trei zile de la expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor pentru arhitect-șef, nu se știe câte persoane sunt interesate. Și nu e vorba de GDPR, pentru că nu au fost publicate nici măcar coduri, dacă nu nume.

arhitect-șef

Concursul pentru postul de arhitect-șef al Primăriei Timișoara a fost lansat la finele lunii martie. Candidații trebuie să fie arhitecți sau urbaniști, cu vechime în specialitatea studiilor de cel puțin șapte ani și neapărat cu atestat de la Registrul Urbaniștilor din România. Concursul este foarte important pentru dezvoltarea viitoare a orașului, mai ales în contexul în care ar trebui finalizat și celebrul PUG, la care se lucrează de mai mulți ani.

Dosarele de concurs trebuia depuse la PMT până în 14 aprilie. În 23 aprilie sunt programate testele de limba engleză și operare calculator, iar în 26 aprilie, proba scrisă.

Nu știe însă dacă acest concurs a avut sau nu căutare în comunitate. Serviciul de Resurse Umane al Primăriei Timișoara nu s-a deranjat să anunțe câți candidați s-au înscris. Și nu poate invoca nici, așa cum a făcut-o în alte rânduri, regulamentul GDPR și dorința candidaților de a rămâne anonimi. Fiecare dintre cei înscriși primește un cod care este afișat public, dar nici asta nu s-a întâmplat.

Poate Rodica Aurelian & co se obișnuiesc mai greu cu transparența pe care și-o dorește actuala administrație. Sau poate că sunt atât de multe înscrieri, că e greu cu număratul și anonimizatul. Plus că vineri a fost și zi scurtă…