Arena Eroii Timișoarei, din Calea Buziașului, poate intra în șantier. După ce va fi adoptat bugetul / FOTO

Calea Buziașului

Stadionul din Calea Buziașului, mult discutata „arenă lego”, are undă verde. A fost emisă autorizația de construire, care va fi urmată de ordinul de începere efectiv, după adoptarea bugetului pe 2024. Șantierul ar trebui să fie gata în a doua jumătate a anului 2026.

Viitorul stadion pe structură metalică din Calea Buziașului are autorizație de construire. „Am semnat autorizația de construire pentru noul stadion din Calea Buziașului și am pus bani în bugetul de anul acesta pentru construcție. Vom trece direct la execuție, pentru că prin licitația de anul trecut am selectat deja constructorul (contractul semnat în mai 2023 este pentru proiectare și execuție – n.r.). Pe lângă stadion construim un parc, un loc de joacă și o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile sunt suportate din bugetul local. Îi mulțumesc viceprimarului Cosmin Tabără, pentru că a urmărit și s-a implicat în acest proiect”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Contractul pentru viitorul stadion pe structură metalică a fost semnat în mai 2023, cu asocierea Tehnodomus – Techno Montaj Sistem – Instal Gas Corporation SRL – Energo Proiect – Atelier Decumanus – Contact Plus SRL – MC General Construct Alfa. Prețul: 115,4 milioane de lei.

Va fi și pentru concerte

Stadionul se va numi „Arena Eroii Timișoarei”, așa cum s-a convenit, în vara trecută, în urma discuțiilor cu suporterii. Arena va avea 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat un parc cu loc de joacă și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundație din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Studiul de fezabilitate pentru acest stadion a rămas „moștenire” din ultimul mandat al lui Nicolae Robu.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, aici vor puta fi organizate și alte evenimente sau concerte. Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere.

Una dintre primele operațiuni care trebuie făcute este mutarea liniei de tramvai, despre care am solicitat detalii de la primărie, ea fiind, evident, prevăzută în documentația tehnică a investiției. „Bucla de întoarcere se va muta cu 250-300 m mai sus pe stradă, înspre sensul giratoriu”, ne-au transmis reprezentanții PMT.

About Post Author