25 ianuarie 2021

Ard 25 de hectare de pășune împădurită, la Tomești / FOTO

tomești

Încă un incendiu în Timiș. De această dată, arde o pășune împădurită, în apropierea localității Tomești. Intervenția pompierilor este îngreunată de terenul accidentat, cu acces dificil.

Pompierii de la ISU Timiș intervin la un incendiu izbucnit la o pășune împădurită, în apropierea localității Tomești. Acolo s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere cu cinci pompieri. Pe lângă pompierii militari, intervin, de asemenea, 20 de localnici și pompieri voluntari.

„Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 25 ha. Pompierii, împreună cu localnicii, lucrează pentru localizarea acestuia, deoarece vântul intensifică arderea, facilitând propagarea incendiului. Intervenția este îngreunată și de terenul accidentat. Acesta nu permite accesul cu autospecialele de stingere, pompierii acționând doar cu motosuflante, pliciuri pentru stins incendii și lopeți”, transmit reprezentanții ISU.

În ultima perioadă, pompierii timișeni au intervenit pentru lichidarea mai multor focare de incendii de pădure. Acestea au fost cauzate de arderea vegetației uscate, care s-a extins și la fondul forestier.

Cei de la ISU le cere oamenilor să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:

  • să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt
  • să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
  • arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate
  • cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă
  • să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: