24 octombrie 2020

Aquapark la Gara de Nord, anunțat de primar. Emil Cristescu, investitor: Ar trebui să fie gata în 2022 sau 2023

aquapark

Parc acvatic de șapte hectare în spatele Gării de Nord. Primarul vorbește din nou despre o investiție de acest gen, făcută însă exclusiv din bani privați. În 2017, edilul avansa ideea unei construcții pe bani publici, însă de atunci au fost alte priorități.

În urmă cu exact trei ani, primarul Timișoarei promitea „cel mai tare parc acvatic din această parte de Europa”. Urma să fie mai tare decât cel de la Szeged, destinație preferată de relaxare a timișorenilor, și să fie construit cu bani de la bugetul local.„ Vor fi multe bazine și un sistem de tobogane cum nu este în zona, și tiroliană… vom face brainstorming. M-am inspirat din multe locuri, facem o combinatie între elemente văzute în alte locuri. Vom face ceva foarte tare (…) Estimez că în 2020 cel târziu va fi inaugurat”, explica edilul. Aquapolis Szeged este cel mai mare parc acvatic din Europa de Sud-Est și a costat peste 35 de milioane de euro, majoritatea de la UE. La Aquapolis este cel mai mare tobogan din Europa, care poate fi folosit tot timpului anului și pleacă dintr-o galerie de înălțimea unui bloc de opt etaje.

Între timp, proiectul a rămas exact la stadiul de discuție. Timișoara nu era eligibilă pentru a obține fonduri UE în scopul unei astfel de investiții, pentru că nu e stațiune turistică, iar administrația locală a avut alte priorități. Acum, primarul vorbește din nou despre un aquapark.

Nouă piscine, magazine, spa și acvariu

„O veste care sunt convins că va fi foarte bine primită. De ani de zile s-a tot vorbit și am vorbit și eu la începutul primului mandat, după aceea nu am prea mai vorbit, despre aquapark în Timișoara (…) Un asemenea obiectiv, în mod normal, nu se realizează din bani publici. (…) Sunt autorizat de investitor să vă fac cunoscut că proiectul aquapark în Timișoara este în stadiul de aviz de emitere, care a fost făcută, a avizului de oportunitate pentru PUZ. El va fi realizat pe o suprafață mai mare de șase hectare, în zona Gării de Nord (…) acolo unde erau tot felul de clădiri ale depoului. Totul s-a demolat, mai puțin ceea ce trebuie păstrat ca monument, deși nu e monument, dar trebuie păstrat ca amintire a ceea ce a fost cândva”, a anunțat, marți, primarul.

Edilul spune că vor fi nouă piscine „cu valuri, de aventură, cascade, piscine pentru sport, piscină de sticlă”, dar și tobogane, locuri de joacă, spa, saună și zonă de relaxare. Ba chiar și un acvariu. Primarul nu a vrut să ofere mai multe detalii despre investitori sau termene de execuție.

„Suntem în fazele preliminare”

Investiția va fi făcută de frații Emil și Marius Cristescu. Va fi una cu capital exclusiv românesc și este încă în fază de realizare a conceptului. „ Terenul este în vecinătatea Gării de Nord. Sunt șapte hectare. Estimarea noastră, în funcție de cum evoluează documentația, este că vom începe în cursul anului viitor. Va fi mai mare decât cel de la Orăștie, care are doar un hectar”, ne-a declarat Emil Cristescu. Potrivit omului de afaceri, noul parc acvatic „ar trebui să fie pus în funcțiune în vara lui 2022 sau 2023”.

Până să înceapă lucrul mai e însă mult de făcut. „Este în lucru conceptul, suntem la fazele preliminare”, ne-a mai spus Cristescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: