Aproape un milion de euro amenzi pentru firmele de ridesharing din Timiș

sursa foto: Paul Hanaoka / Unsplash

Zeci de firme care efectuează transport alternativ au fost controlate în ultimele două luni de inspectorii de muncă în Timiș. Au fost amnezi de aproape 5 milioane de lei, în principal pentru muncă fără forme legale, situație în care au fost găsite peste 2.500 de persoane.

Controalele ITM Timiș au avut loc în prioada 1 martie – 25 mai, la firme care efectuează transport alternativ. Campania a avut ca obiectiv principal verificarea realizării măsurilor dispuse în cadrul controalelor anterioare la societățile care desfășoară activități de ridesharing.

Au fost verificate, așadar, 70 de societăți, fiind găsite 2.549 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. „S-au aplicat 82 de sancțiuni, în valoare de 4,83 milioane de lei. Din totalul sancțiunilor, 42 de amenzi, în valoare de 4,8 milioane de lei, au fost aplicate pentru cele 2.549 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare”, a transmis ITM Timiș.

Celelalte șapte amenzi au fost date pentru alte neconformități, inclusiv pentru neacordarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Aceste controale au fost efectuate în urma consultării bazelor de date (autorizații de transport alternativ și copii conforme), puse la dispoziție de Autoritatea Rutieră Română, și de societățile de transport alternativ. Verificările vor continua.

About Post Author