Aproape 60 de șoferi, amendați pentru viteză în Timișoara, în câteva ore

amenzi

foto: Arhivă

Duminică după-amiază, polițiștii de la Biroul Rutier Timișoara au organizat o acțiune de prevenire a accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost date zeci de amenzi, ceea ce nu e prea mult, raportat la numărul mare de încălcări ale legii înregistrat de radarele din oraș.

Duminică, 5 martie, între orele 15 și 21, polițiștii de la Biroul Rutier Timișoara au ieșit pe șosele din oraș, mai ales în zonele cu risc ridicat din punctul de vedere al producerii de accidente rutiere. Au fost legitimate 91 de persoane și controlate 86 de autovehicule.

„În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.830 de lei. Dintre acestea, 58 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, au transmis reprezentanții IPJ.

Polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier și au reținut, în vederea suspendării, patru permise de conducere, din care trei pentru viteză.

La finele lunii februarie, primarul Dominic Fritz anunța că, în zece zile, doar în Pasajul Michelangelo au fost înregistrate aproape 80.000 de depășiri ale limitei de viteză. Nu a fost dată însă nicio amendă, pentru că, deși șoferii sunt înregistrați de radare, ei nu pot fi sancționați din cauza legislației.

About Post Author