7 iulie 2020

Aproape 400 de dozatoare cu dezinfectant, puse în mijloacele de transport în comun din Timișoara

dezinfectant

STPT s-a mișcat repede și, de sâmbătă dimineață, în mijloacele de transport în comun din Timișoara pot fi folosite dozatoarele cu dezinfectant. Sunt 390 de astfel de dispozitive, inclusiv în vaporașe.

„Toate mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport PublicTimișoara sunt dotate cu dozatoare cu lichid dezinfectant. Este vorba despre 390 de astfel de dozatoare, montate în felul următor: trei în fiecare autobuz articulat, câte două în fiecare tramvai, remorcă de tramvai și autobuz scurt, câte unul în fiecare troleibuz, vaporetto și minibuz, respectiv unul în tramvaiul turistic. Toate mijloacele de transport în comun intră în traseu doar după ce sunt dezinfectate cu cloramină”, au anunțat, sâmbătă dimineață, reprezentanții STPT.

Cumpărarea de dozatoare cu dezinfectant pentru transportul în comun a fost anunțată de primarul Nicolae Robu chiar înainte de confirmarea primului caz de coronavirus. Societatea de transport în comun a plătit 100.000 lei, cu TVA, pentru această achiziție. STPT scoate în traseu, în fiecare zi, peste 150 de mijloace de transport în comun.

În România au fost confirmate, până sâmbătă dimineață, nouă cazuri de infecție cu noul coronavirus. Ultimul pacient este un bărbat din Hunedoara, care a fost adus vineri seară, cu izoleta, la Timișoara. La nivel național sunt în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu. Cei care doresc informații despre situațiile legate de Covid – 19 pot apela numărul TelVerde 0800 800 358.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: