Aproape 40 de cerșetori ridicați din intersecții în weekend, la Timișoara

cerșetori

sursa foto: Poliția Locală

A venit vara, s-au umplut intersecțiile și zona centrală a Timișoarei de cerșetori. Polițiștii locali au început să-i ridice de pe străzi și să-i ducă la complexul de servicii sociale al DAS. Acești oameni ar putea rămâne acolo până la trei ani, însă refuză sistematic acest lucru.

Polițiștii locali au continuat, în weekend, acțiunea demarată joi, pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei. În prima zi, au fost luate din marile intersecții, zona centrală, proximitatea centrelor comerciale și a piețelor agroalimentare 20 de persoane.

În intervalul 28 – 30 iunie, alte 36 de persoane au fost preluate din stradă și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe str. Telegrafului.
Cele mai multe au fost luate din intersecții – 17 persoane, alte 11 din zona Gării de Nord, cinci din zona centrală, iar 3 de lângă piețele agroalimentare și din parcuri.

„Poliția Locală Timișoara acționează pe această linie ca urmare a constatărilor din teren, dar și ca urmare a sesizărilor unor cetățeni care au reclamat faptul că persoanele care apelează la mila publică le creează disconfort, pentru că sunt foarte insistente, uneori agresive ori stau printre autovehicule, în intersecții, punând în pericol participanții la trafic. Din păcate, există însă și cetățeni care continuă să le ofere bani, menținându-i astfel pe străzi, încurajând lenea și lipsa de respect, cerșetorii și oamenii străzii sfidându-i practic pe ceilalți cetățeni spunând de nenumărate ori că este mai ușor să câștigi din cerșit decât având un loc de muncă”, transmite PLT.

Nu îi ajutăm dacă le dăm bani

Persoanele fără adăpost pot rămâne la Centrul de Asistență Socială al DAS Timișoara de pe str. Telegrafului până la trei ani, timp în care ar beneficia gratuit de cazare, masă și asistență medicală. Oamenii ar putea să se angajeze, iar banii câștigați în cei trei ani să-i pună deoparte. Cu toate acestea, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi.

„De aceea trebuie să conștientizăm că nu-i ajutăm oferindu-le bani, din contră, îi menținem pe străzi făcând rău atât lor cât și celorlalți cetățeni”, conchide PLT.

About Post Author