Aproape 3.000 de amenzi pentru lipsa PLF, date de DSP Timiș

plf

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiș a dat, până acum, aproape 3.000 de persoanelor care nu au completat formularul digital PLF la intrarea în ţară. Formularul digital de intrare în România a devenit obligatoriu din 20 decembrie.

Din 20 decembrie, de la intrarea în vigoare a actului normativ care reglementează formularul digital PLF, DSP Timiș a încheiat 2.918 procese-verbale de contravenţie pentru necompletarea acestui document.

Documentul trebuie completat online cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară, de orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătoreşte. Cei care nu au completat PLF-ul pot intra în România, dar sunt obligați să-l completeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se conformează, amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 lei.

Informaţiile din PLF au rolul de a ajuta autorităţile de sănătate publică pentru a-i contacta rapid pe oameni, în scopul de a proteja sănătatea pasagerilor şi a contacţilor acestora, precum şi de a preveni răspândirea coronavirusului.

Foarte important: nu completați PLF-ul cu mai mult de 24 de ore înainte de intrarea în țară, pentru că el nu va fi valabil și sunteți pasibili de amenzi. În cazul în care procesul-verbal de amendă a fost emis, el nu mai poate fi anulat decât de instanța de judecată. La DSP Timiș încă nu au ajuns citații legate de contestarea vreunui astfel de proces-verbal.