Aproape 2.000 de viroze într-o săptămână, în Timiș

viroze

Vremea foarte capricioasă și deloc de… noiembrie face victime în rândul timișenilor. E plin de viroze, au fost înregistrate și destule pneumonii și, din fericire, nu a apărut încă nici un caz de gripă.

În perioada 4-10 noiembrie, pentru care s-au centralizat ultimele raportări la Direcția de Sănătate Publică, în Timiș s-au înregistrat 1.940 de infecții ale căilor respiratorii superioare, așa-numitele viroze. 75 de pacienți diagnosticați cu IACRS au avut nevoie de internare.

De asemenea, au ajuns la medic și 257 de pacienți cu pneumonie, dincare 53 au fost internați. Nu a fost raportat încă niciun caz de gripă.„Raportările se încadrează în valorile așteptate pentru această perioadă și sunt apropiate față de raportările săptămânii anterioare”, spune cei de la DSP.

Până acum în Timiș au fost vaccinați antigripal 7.660 de oameni, din care în intervalul cel mai recent monitorizat, 1,672. Pentru perioada următoare, meteorologii anunță în continuare temperaturi diurne care se apropie, în unele zile, de 20 de grade Celsius, dar scad noaptea până spre 3-4 grade Celsius.

About Post Author