Aproape 1.900 de doze de vaccin anti-HPV au ajuns în Timiș

vaccin

Medicii de familie vor putea face, în perioada următoare, vaccinuri anti-HPV nonavalent Gardasil 9. În Timiș au fost aduse aproape 1.900 de doze din acest ser, cu care pot fi imunizate fetele cu vârste între 11 și 18 ani. Gardasil 9 este eficient împotriva a nouă tipuri de virus HPV.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a primit 1.860 doze de vaccin anti-HPV nonavalent Gardasil 9. Acestea vor fi distribuite în zilele următoare către medicii de familie, pentru vaccinarea persoanelor eligibile, pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care au transmis anul trecut cereri în acest sens.

În 2021, Ministerul Sănătății a extins grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse și adolescentele cu vârste între 14 și 18 ani. Până anul trecut, vaccinarea anti-HPV era gratuită doar pentru fetele între 11 și 14 ani.

„Gardasil 9 previne infecția împotriva a 4 tipuri de HPV la care se adaugă prevenția față de încă 5 tipuri HPV cancerigene (HPV 31, 33, 45, 52 si 58) și care sunt raspunzătoare împreună de încă 10-20% dintre cazurile de cancer de col uterin. Gardasil 9 oferă astfel cea mai completă protecție antivirală”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

About Post Author