Aplauze în direct, de acasă, pentru Concertul de Anul Nou de la Viena

anul nou

Orchestra Filarmonicii din Viena susține, și la 1 ianuarie 2021, tradiționalul concert de Anul Nou. Sala Musikverein va fi goală, dar spectatorii îi vor putea aplauda pe muzicieni. Din orice colț de lume în care s-ar afla. Vă puteți alătura și voi acestei experiențe inedite, de la voi de acasă.

Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va avea loc, ca de obicei, în 1 ianuarie, de la ora 12,15, în faţa unei Săli de Aur fără spectatori. Orchestra va fi dirijată, în 2021, de Riccardo Muti. Pentru a nu-i priva pe artiști de reacţiile spectatorilor, ORF (Radioteleviziunea austriacă) are un proiect special. În premieră, milioanele de oameni care urmaresc acest concert vor putea reacţiona în direct.

Practic, printr-o colaborare cu Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părți ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Vă puteţi înscrie deja aici, pentru a-i ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena. După înscriere veţi putea răsplăti Filarmonica din Viena cu ovatii LIVE, prin intermediul site-ului www.mynewyearsconcert.com, indiferent că vă aflaţi în faţa unui computer, a unei tablete sau a unui smartphone. Aplauzele vor fi difuzate atât în Musikverein, cât şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe șase servere și va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

Potrivit Forumului Cultural Austriac, puteți face și ceva în plus. De exemplu,
puteți încărca în avans, pe site-ul www.mynewyearsconcert.com, o fotografie care să vă exprime entuziasmul pentru concert. Unele dintre aceste imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, vor fi prezentate de ORF în timpul aplauzelor live.

About Post Author