22 ianuarie 2021

Antiviral cu rezultate foarte bune anti-Covid, folosit la Timișoara. Tratamentul durează 5 zile

antiviral

Un antiviral folosit și în Japonia, administrat și de medicii de la Spitalul „Victor Babeș”, ajută la eliminarea mai rapidă din organism a noului coronavirus. Tratamentul durează cinci zile, dar în condiții speciale și obligatoriu doar sub supravegherea specialiștilor.

Un antiviral, inhibitor de ARN, utilizat, până acum, în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice, are rezultate bune în tratamentul Covid. Asta susțin medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, care îl folosesc de circa două luni. Administrarea de Favipiravir ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-COV 2, reduce perioada de spitalizare și ameliorează simptomele infecției.

„Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție, cu probele de inflamație modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit”, spune dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecțioase, de la „Victor Babeș”.

Cinci zile, dar strict sub supraveghere

Tratamentul poate avea efecte secundare și, de aceea, nu se poate lua decât sub supraveghere medicală. În plus, există o fereastră de timp redusă în care poate începe administrarea lui, pentru ca efectele să fie maxime. „Sunt 16 comprimate de înghițit, opt dimineața, opt seara, în prima zi. Din ziua a doua de tratament, se iau trei dimineața și trei seara. Se face sub supraveghere medicală. E complicat să îi pui unui pacient în mână opt comprimate și să-i spui: «înghițiți-le dumneavoastră». Trebuie să stai de vorbă cu pacientul și să-i explici, pentru că e important să fie aderent la tratament”, mai spune dr. Cerbu.

Tratamentul durează cinci zile. Medicamentul este inclus și în protocoalele terapeutice din Japonia, India și China. România va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir, care vor fi distribuite spitalelor Covid de primă linie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: