ANI: Clotilde Armand (USR) ar fi incompatibilă. E și primar, și manager de proiect

clotilde Armand

sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar fi în stare de incompatibilitate. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul, pentru că aceasta s-ar fi numit singură managerul unui proiect cu fonduri europene. Armand spune că a respectat legea și că e doar o răzbunare politică fără șanse de reușită.

Agenția Naționale de Integritate (ANI) susține că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR) că Armand s-ar fi numit singură manager de proiect, aflându-se astfel în incompatibilitate și conflict de interese cu funcția de primar. Totul s-a întâmplat în acest an.

„Începând cu data de 18 februarie 2022, Armand Clotilde exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București, și funcția remunerată de manager de proiect. (…) Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Armand Clotilde a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, transmite ANI.

Armand: Am respectat legea

Clotilde Armand a reacționat pe Facebook. Ea susține că a respectat legea, având și o confirmare de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce. Am citit comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție». Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru (….) Am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar”, a notat aceasta.

Clotilde Armand mai spune că plângerea a fost făcută de un membru PNL, „într-o încercare disperată de hărțuire”. „Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, conchide USR-ista.

About Post Author