Anchetă de circulație. Șoferii, trași pe dreapta și rugați să răspundă la întrebări

șoferi

sursa foto: Facebook / DRDP Timișoara

E în lucru un studiu important pe drumurile naționale, șoferii fiind invitați să ajute la realizarea lui. Echipaje mixte formate din polițiști și recenzori le vor pune mai multe întrebări. Răspunsurile contează pentru viitoarele investiții în infrastructură.

Anchetele de circulație vor avea loc miercuri, 26 octombrie, orele 8 – 12 și 14 – 18. În zona administrată de DRDP Timișoara, ele se vor derula în mai multe puncte de trecere a frontierei și pe două drumuri naționale din Caraș-Severin și Hunedoara:

  • Județul Arad: PTF Vărșand, PTF Turnu, PTF Nădlac II (autostrada A1)
  • Județul Timiș: PTF Cenad, PTF Moravița, PTF Jimbolia
  • Judetul Caraș-Severin: PTF Naidăș și DN 58B Bocșa
  • Județul Hunedoara: DN 66 Livadia

„Echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) vor invita conducătorii de vehicule pe banda de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Arad); destinația cursei (ex.: Belgrad, Budapesta); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri”, a transmis DRDP Timișoara.

Nu vor fi înregistrate date referitoare la numărul de înmatriculare, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. Informatiile solicitate sunt anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

„Conducătorii auto sunt rugați să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cat mai redus”, mai spun cei de la DRDP. Ultima etapă a studiului de circulație se va desfășura în 2 noiembrie, între aceleași ore.

About Post Author