Analizor de gaze unic în țară, la ISU Timiș. Și un Ford Ranger ca-n filme / FOTO

ISU Timiș

Pompierii de la ISU Timiș încheie anul cu dotări noi. Au primit o autospecială ultramodernă, dar mai mică, foarte bună pentru intervenții rapide în oraș, dar și bărci și un analizor de gaze. Toate au fost cumpărate cu sprijinul CJ Timiș.

Detașamentul 2 de Pompieri Timișoara are „jucărie” noi. Este vorba despre o autospecială Ford Ranger, dotată cu un rezervor de 200 litri de apă, o pompă de ultraînaltă presiune, echipament de descarcerare, instalație de iluminat și echipamente de tăiere. „Acest tip de autospeciale sunt foarte eficiente la misiunile de stingere a incendiilor la autovehicule, incendii de locuințe în fază incipientă și alte asemenea acțiuni. Datorită dimensiunilor reduse, autospeciala poate străbate cu eficiență orașul, reducând considerabil timpul de răspuns la intervenție”, spun cei de la ISU.

Cele șapte subunități ale ISU Timiș au primit 10 bărci. vând o masă redusă și o capacitate de patru persoane, acestea pot fi lansate cu ușurință la apă.

De asememea, în dotarea echipajului CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) de la Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara va intra un analizor de gaze și substanțe volatile Gasmet GT5000 Terra. „Acesta este un gazcromatograf FTIR portabil și este un model de ultimă generație, fiind unic în țară la momentul actual. Analizorul are capacitatea de a măsura simultan 50 de gaze, analiza făcându-se la temperatura mediului ambiant”, explică pompierii. Aparatul poate detecta în acest moment 25 de substanțe, a căror concentrație o și poate măsură. Baza lui de date poate fi completată până la aproape 400 de substanțe.

Toate aceste dotări au fost achiziționate cu sprijinul CJ Timiș.