Amenzi peste 310.000 lei de la Garda Forestieră, într-o lună

garda forestieră

sursa foto: Facebook / Garda Forestieră

Garda Forestieră Timișoara a avut o lună plină. În perioada aprilie-mai 2022, au fost făcute mai multe controale, fiind date 130 de sancțiuuni. De asemenea, au fost confiscați peste 300 metri cubi de material lemnos.

Controalele au vizat parchetele aflate în exploatare, circulația materialului lemnos și modul în care sunt înregistrate și urmărite stocurile agenților economici care desfășoară activități de exploatare și/sau prelucrare. Acțiunile s-au desfășurat în județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

„În urma acestor verificări au rezultat 130 sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 313.000 lei. De asemenea, a fost confiscat un volum total de 364 mc material lemnos, cu valoare de peste 84.680 lei. Au fost efectuate verificări în echipe mixte, la care au participat și reprezentanții inspectoratelor județene de poliție, fiind aplicate 11 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 66.000 lei. Ca măsură complementară s-a confiscat total volumul de 257 mc cu o valoare de peste 79.075 lei”, a transmis Garda Forestieră.

Au fost identificate, de asemenea, suprafețe de fond forestier pentru care nu este asigurată paza, fiind preluate 793 ha de pădure. În plus, în acest an, 637 de hectare de pădure din județele Hunedoara și Caraș-Severin au fost introduse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine.

About Post Author