Amenzi pentru parcări nesimțite în centrul Timișoarei. 80 de bizoni pe zi, arși la buzunare

amenzi

Polițiștii locali au descoperit, în sfârșit, pietonalele transformate în parcări. Aproape 80 de amenzi pe zi, în februarie, în centrul Timișoarei, numai pentru parcările făcute de bizonii care-și lasă mașinile unde găsesc un loc liber.

Centrul Timișoarei, în mare parte pietonal, este transformat, în multe zone, în parcare improvizată. E de ajuns să apară prima mașină, că „decorul” e asigurat. „Zona centrală este în atenția polițiștilor locali care iau măsuri de sancționare a conducătorilor auto care opresc sau staționează pe străzile destinate pietonilor, dar și pe celelalte străzi din centrul orașului unde sunt prevăzute indicatoare de restricționare, piste de biciclete sau în stații ale mijloacelor de transport în comun”, transmit reprezentanții PLT.

Poliția Locală a tras și linie, deși e abia jumătatea lui februarie. De la începutul lunii, în zona centrală au fost date exact 1.007 amenzi pentru conducătorii auto care au staționat pe pietonale, pe piste și în stații. Au fost ridicate, de asemenea, 26 de mașini. Cele mai multe probleme au fost constatate pe străzi precum Sf. Ioan, Gh. Dima, Gh. Lazăr, A. Pacha, V.V. Delamarina, Piața I. Huniade, Palanca, E. Ungureanu, C. Telbisz, Mărăști, Republicii, Proclamația de la Timișoara sau Bd. Revoluției 1989.

Sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise, sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

About Post Author