Amenzi de peste 300.000 lei pe autostrăzi. Trei șoferi au fost prinși pe contrasens / FOTO

contrasens

Controale masive în ultimele zile, pe A1, A2 și A3. Polițiștii au dat mai mult de 400 de amenzi șoferilor care au încălcat legea. Printre ei, și unii care mergeau pe contrasens.

Raziile rutiere s-au desfășurat în ultimele zile pe A1 Deva – Nădlac, A1 București – Râmnicu-Vâlcea, A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva, A2 București – Constanța și A3 București – Brașov. „Acțiunea a avut ca scop principal creșterea gradului de disciplină rutieră, vizând atât combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii vehiculelor de transport marfă și persoane, cât și utilizarea nejustificată a benzii de urgență”, transmite IPJ Timiș.

În total, polițiștii au dat 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 302.120 lei. În baza OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice au fost aplicate 160 de amenzi, după cum urmează: depășirea Vitezei legale – 13, nepurtarea centurii de siguranță – 33, folosirea telefonului – 8, defecțiuni tehnice – 9, utilizarea benzii de urgență – 13, depășire neregulamentară – 3, circulație pe sensul opus – 3, alte abateri constatate – 69.

Au fost reținute 18 permise de conducere: 3 pentru depășire neregulamentară, 11 pentru viteză excesivă, 3 peentru circulație pe sens opus, iar unul, pentru alte abateri. Au fost retrase și 4 certificate de înmatriculare.

About Post Author