Amenzi de peste 23.000 de euro pentru mizerie pe șantiere, la Timișoara / FOTO

șantiere

Orice șantier care se deschide la Timișoara înseamnă, în majoritatea covârșitoare a situațiilor, mizerie și disconfort. Constructorii nu se sinchisesc să curețe în urma lor, iar cei care au ghinionul să locuiască în zone cu șantiere au doar de suferit. Poliția Locală a dat aproape 60 de amenzi de la începutul anului.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au continuat controalele în zonele în care sunt deschise șantiere în oraș. Au fost controlate astfel de amplasamente de pe bd. Take Ionescu și bd. Liviu Rebreanu, străzile Dorobanților, Labirint, Renașterii, Piatra Craiului, Grigore Alexandrescu, Marginii, Augustin Coman, Gării, Mircea cel Bătrân, Măgura, Piața Victoriei, Calea Moșniței, Splaiul Nicolae Titulescu.

„În urma acestor verificări au fost aplicate, de la începutul acestui an, 54 sancțiuni contravenționale, în valoare de 115.500 lei, conform HCL 320/2022 și HCL 333/2022. Au fost sancționate fapte precum murdărirea căilor publice cu noroi, neamenajarea rampei de spălare pentru autovehicule la ieșirea din șantier, neamenajarea drumurilor în organizarea de șantier, neefectuarea lucrărilor de salubrizare a organizărilor de șantier, depozitarea direct pe trotuar a materialelor de construcții, necolectarea deșeurilor din construcții în containere speciale etc”, a transmis, miercuri, Poliția Locală Timișoara.

Firmele care au șantiere deschise în oraș ar trebui, printre altele, să asigure spălarea roților vehiculelor care ies pe drumurile publice, să nu murdărească domeniul public și să nu îngreuneze traficul auto sau pietonal din zonele respective.

About Post Author