Amenzi de peste 100.000 de euro, pentru publicitate fără autorizație. Se va încasa însă mult mai puțin

publicitate

Polițiștii locali au dat aproape 80 de amenzi în tot orașul, pentru amplasarea de sisteme publicitare fără autorizație. Teoretic, amenzile sunt însemnate, însă legea permite achitarea, în termen de 15 zile, a jumătate din sancțiunea minimă.

Polițiștii locali de la Serviciul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au verificat, în ultimele două săptămâni, modul în care este respectată în oraș legislația referitoare la amplasarea sistemelor publicitare.

Au fost constatate mai multe nereguli, atât în ceea ce privește amplasarea bannerelor, meshurilor și panourilor publicitare de mari dimensiuni, pentru care nu exista documentația necesară, cât și în cazul unor clădiri pe care s-a permis amplasarea de astfel de meshuri publicitare pe fațade și schele pentru reabilitare, fără autorizație emisă de Primăria Timișoara.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale firmelor de publicitate, asociațiilor de proprietari și unor proprietari de imobile individuale, conform Legii 185/2013 și HCL 160/2009. Este vorba despre 78 de amenzi, cu sume între 1.000 și 10.000 lei. Suma totală este de 546.000 lei, însă e puțin probabil ca aceasta să fie și încasată. Cei amendați pot achita, în 15 zile, jumătate din amenda minimă, adică… 500 lei.

About Post Author