Amenzi de aproape 200.000 de lei și trei patiserii închise, după controale ale OPC / FOTO

opc

Mare atenție de unde cumpărați cozonaci și produse de patiserie în această perioadă. Unii producători nu respectă nici minimele condiții de igienă. În această lună, inspectorii OPC Timiș au făcute peste 30 de controale și aproape toate unitățile verificate au fost găsite cu nereguli.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă, în această perioadă, verificările, mai ales în contextul comercializării produselor specifice sărbătorilor pascale.
 În luna aprilie, în Timiș au fost făcute 31 de acțiuni de control în supermarketuri, și patiserii sau la operatori economici care își desfășoară activitatea în piețe.

În urma acestor acțiuni, comisarii CJPC Timiș au dat 18 amenzi în cuantum de 193.000 lei, dar și 11 avertismente. Au fost retrase definitiv de la vânzare produse în valoare de peste 22.000 lei. A fost de asemenea, propusă închiderea temporară, pe o durată de cel mult șase luni, pentru trei patiserii, din Dumbrăvița și Timișoara.

Cel mai des întâlnite nereguli au fost comercializarea unor produse, inclusiv ouă, fără termene de valabilitate afișate sau cu data de valabilitate depășită. În unele unități, tăvile și cuptoarele erau neigienizate corespunzător. De asemenea, au fost găsite la vânzare produse de cofetărie fără elemente de informare sau produse de preambalate, cu ambalaj deteriorat. Unele produse erau depozitate în găleți de plastic, refolosite, iar vitrinele frigorifice de expunere la vânzare erau neigienizate. Nu au lipsit din „meniu” neconcordanțe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat.

About Post Author