Amenzi de aproape 15.000 de euro, pentru nesimțiții de la blocuri și firme

gunoaie

Timișoara este plină de gunoaie și aproape că nu e colț de stradă la care să nu dat peste un morman de deșeuri. Polițiștii locali au trecut la verificări intensive și, în ultima săptămână, au dat aproape 40 de sancțiuni. Sunt vizați mai ales cei care nu colectează selectiv.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului continuă controalele pe care le fac împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei și cei ai ADID Timiș. Verificările vizează modul în care colectează deșeurile societățile comerciale, asociațiile de proprietari și persoane fizice. Primele controale s-au făcut în Complexul Studențesc, iar acum au urmat cartierele Steaua și Lipovei. Echipele mixte au identificat și neregulile constatate pe trasee legate de salubrizarea stradală, existența rampelor clandestine de deșeuri, neîntreținerea curățeniei în jurul pubelelor și imobilelor. Au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.500 lei, pentru neasigurarea precolectării selective a deșeurilor și pentru faptul că deșeurile menajere au fost amestecate cu cele reciclabile.

Polițiștii locali continuă să caute și nesimțiții care aruncă gunoaie pe domeniul public. În ultimele zile au fost prinse „în flagrant” 13 persoane, care au fost amendate cu o sumă totală de 15.800 lei.

About Post Author