„Am crezut că mor în fiecare zi.” Tânăr de 34 de ani cu Covid, nevaccinat, salvat după 3 săptămâni la ATI

Covid

Un tânăr de 34 de ani a stat aproape trei săptămâni intubat la Terapie Intensivă. în Spitalul „Victor Babeș”. E nevaccinat și a făcut o formă gravă de Covid, după ce s-a infectat în vacanță. S-a tratat inițial acasă și, când a ajuns, în cele din urmă, la spital, plămânii îi funcționau doar în proporție de 20%.

Bărbatul de 34 de ani nu a crezut în Covid. Este și motivul pentru care nu s-a vaccinat. A plecat în vacanță în Italia, unde s-a infectat cu Sars-CoV 2, dar tot n-a luat în serios boala. La revenirea acasă n-a mers la medic, ci s-a tratat după ureche, cu vitamine și antibiotice. După câteva zile și-a dat seama că nu mai poate respira. A fost momentul în care a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Medicii l-au intubat imediat, pentru că afectarea pulmonară era de 80% și era singura șansă pentru ca bărbatul să poată fi salvat. A stat intubat timp de trei săptămâni, în Terapie Intensivă, și n-a crezut că va supraviețui. Acum nu mai e intubat și se uită cu încredere spre viitor. Echipa de pe Terapie Intensivă de la „Babeș”, condusă de dr. Mirela Poroșnicu, a făcut eforturi supraomenești.

„Efectele sunt devastatoare. Am trecut prin multe stări, au fost perioade în care am fost intubat și sedat, au fost perioade în care îmi era atât de cald și simțeam gâtul uscat (…) E extraordinar de urâtă boala asta, în cazul în care faci o formă gravă. Nu pot să decid pentru cineva, fiecare face ce vrea cu viața lui, dar după experiența prin care am trecutm, cred că mai bine sa te vaccinezi decat să-ți pui viața în pericol. Am crezut că am să mor în fiecare zi. Nu am crezut că am să scap”, povestește acum bărbatul.

Urmează însă luni grele. „Recuperarea medicală este destul de dificilă. În trei săptămâni, un om de 100 kg ajunge aproape legumă. Durează probabil trei până la șase luni recuperarea”, mai spune pacientul. În Timiș sunt internați acum, la Terapie Intensivă, 22 de oameni. Rata de infectare în județ a ajuns la 0,54 / 1.000 de locuitori.

About Post Author