Alina Gorghiu e oficial președinte la PNL Argeș. Teoretic, nu va mai candida în Timiș în 2024

Alina gorghiu

sursa foto: Facebook / Alina Gorghiu

La cum arată lucrurile acum, primul loc pe listele PNL Timiș pentru senat, la alegerile de peste doi ani, e… liber. Alina Gorghiu, cea care l-a ocupat în ultimele două mandate, s-a mutat în Argeș, unde a câștigat funcția de președinte al filialei.

„Mulțumesc tuturor! Funcția de președinte al PNL Arges este o onoare! Liberalismul revine acasă, în Argeș (…) PNL Arges are 10 femei în echipa sa de conducere! Multumiri celor care au votat pentru asta (…) Să fie semn bun! Cum vedeți, lucrurile merg în direcția sănătoasă”, a notat, pe Facebook, senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu.

Gorghiu era președinte interimar la PNL Argeș de la finele anului trecut. Acum, deține funcția „plină” și, dacă în partid nu se întâmplă și alte zbateri, în 2024 nu va mai candida pe listele din Timiș. Ea a obținut primul mandat de senator în 2016 și l-a reconfirmat în 2020. „Transplantul” Alinei Gorghiu în Timiș a stârnit nemulțumiri doar pe la colțuri, fiindcă pe față nimeni n-a îndrăznit să se pună rău cu Bucureștiul.

În 2016, a fost pus pe listele din Timiș și Pavel Popescu, ales deputat. El s-a mutat însă în București, unde conduce o organizație de sector și, în 2020, a candidat pe listele acestei circumscripții electorale.