Alin Nica și Dominic Fritz merg împreună la alegerile locale. Au negociat trei zile

Dominic Fritz

S-au înțeles după trei zile de negocieri și au decis un protocol în urma căruia vor fi stabilite listele pentru consilieri. Alianța Dreapta Unită Timiș îi va propune pe Dominic Fritz (USR) la Primăria Timișoara și pe Alin Nica (Forța Dreptei) la Consiliul Județean Timiș.

„Am agreat că vom candida în data de 9 iunie cu domnul Alin Nica, pentru președinția Consiliului Județean Timiș, din partea Alianței Dreapta Unită. Am agreat mai departe că vom candida, bineînțeles, și pe o listă comună la Consiliul Județean Timiș USR, Forța Dreptei și PMP și am agreat că peste tot în județ să candidăm în formule câștigătoare pentru a bate noul partid unic PSD-PNL (…) Vorbim de trei partide diferite, de persoane diferite, cu idei diferite și așa iese și bine. Dar mă bucur să vă pot spune că am găsit mai mult decât un consens politic. Am găsit și o nouă determinare de a continua buna dezvoltare a Timișoarei și a județului Timiș și o viziune comună pentru această dezvoltare”, a declarat Dominic Fritz, în calitat de lider al USR Timiș.

Fritz a spus și că, instituțional și partinic, USR și PNL au colaborat bine în ultimii patru ani. „Aș vrea să adresez cumva și elefantul în cameră. Foarte mulți cetățeni mi-au spus că e important să mergem împreună în aceste alegeri. În același timp sunt și unii care ne-au întrebat «de ce mergeți acum împreună, că în ultimii 4 ani nu a fost întotdeauna soare între voi». Adevărul este că de fapt a existat o colaborare bună între PNL și USR. La nivel județean, USR a dat și încă dă un vicepreședinte, la nivel de Timișoara, PNL a dat un viceprimar. Am reușit să rezolvăm mai multe probleme administrative împreună (…) Bineînțeles că au existat și diferențe. Vreau însă să subliniez că aceste diferențe nu au fost personale”, a declarat primarul Timișoarei.

„Știm ce se întâmplă dacă PSD are puterea absolută”

Dominic Fritz a explicat și de ce este necesară o astfel de construcție politică de dreapta. „L-am auzit pe Rareș Bogdan cum a spus că va lua 90, dacă nu 95% din primăriile în țară și s-a referit la PSD, la noul partid unic PSD-PNL. Asta este un lucru ce trebuie să ne îngrijoreze. Un partid care vrea să pună mâna pe toate primăriile, toate consiliile județene, Parlamentul, Guvernul, instituțiile de stat, președinția și asta după. Dacă se întâmplă 4 ani, nu mai vor fi alegeri și ne vom trezi într-o altă Românie, pentru că știm ce se întâmplă dacă PSD are puterea absolută. Am mai trăit-o în anii 90 și și după, când am văzut sărăcie și stagnare”, a spus acesta.

„Suntem aici să apărăm valorile Timișoarei, valorile în care credem. Suntem aici să dăm un semnal pentru întreaga țară că Timișoara, așa cum a fost în 1989, este și va fi un far al păstrării valorilor pentru care s-a murit aici, în orașul nostru, și de a transmite la nivel național faptul că niciodată partidul-stat, comuniștii, nu trebuie să acapareze din nou România. Au fost patru ani în care am avut și contre, am avut și disensiuni, dar mă bucur că am găsit maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în fața pericolului major pe care îl avem înainte”, a completat Alin Nica.

„Propunem o viziune armonizată pentru Timiș și pentru Timișoara”

„Am făcut și greșeli, dar ceea ce pot să vă spun foarte clar este că proiectul pe care îl gândim pentru Timiș și pentru Timișoara transcede orice astfel de disensiune pe care noi am fi putut-o avea în trecut. Eram în primul rând din partide care s-au luptat în timpul campaniei 2020 cu toate armele. Era, evident, o chestiune de necunoaștere reciprocă, pentru că nu ne-am cunoscut înainte, nu știam ce fel de oameni suntem, nu știam, nu cunoșteam ideile și viziunile celorlalți. Dar, spre deosebire de momentul 2020, acum suntem în situația în care putem veni deschiși, cu inima curată, în fața cetățenilor, să le propunem un proiect dinainte gândit, o viziune armonizată pentru Timiș și pentru Timișoara, cu care să nu vindem gogoși nerealiste către oameni”, a mai spus președintele CJ Timiș.

Alin Nica va deschide lista pentru consiliul județean a ADU. USR și-a desemnat deja candidații, între care se numără Vlad Șendroiu, Viviana Țecu, Călin Badiu, Laurențiu Marian, Petre Mihăieș și Zoltan Nemeth. Forța Dreptei urmează să stabilească candidații, iar din partea PMP vor fi Ligia Dugulescu și Florian Feraru. „Ca pondere pe listă, pe locurile eligibile, adică 15 locuri cu care vom câștiga o majoritate, USR are 8, Forța Dreptei are 6 și PMP are un loc. În lista totală există o paritate între USR și Forța Dreptei. Și PMP are 3 locuri. Odată ce fiecare partid, mai ales Forța Dreptei, își nominalizează persoanele, vom și publica această listă”, a explicat Dominic Fritz, care va deschide, la rândul lui, lista pentru CL.

Candidații Alianței Timișoara Unită la CL și Dominic Fritz vor avea parte de o lansare oficială marți, 9 aprilie, la CRAFT.

About Post Author