Alin Nica reprezintă în continuare România la Comitetul European al Regiunilor

alin nica

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, va fi, și pe mai departe, reprezentant al României în Comitetul European al Regiunilor. De această dată, din partea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene.

„Am fost nominalizat în Comitetul European al Regiunilor (CoR), ca reprezentant al României din partea județelor. Este o onoare să continui munca de 15 ani în cadrul acestei reputate instituții europene. Voi promova, ca și până acum,interesele tuturor cetățenilor români. Nominalizarea a venit în cadrul lucrărilor Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, unde am ridicat probleme are țin de buget și de modificarea Codului administrativ. 

Una dintre cele mai importante sesizări pe care le-am făcut în cadrul lucrărilor a fost către ministrul Dezvoltării. Ea se referă la plafonarea echilibrării bugetelor locale la suma de 13,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțini bani pentru comunele și orașele noastre. Am încredere că argumentele aduse de mine vor fi luate în considerare și vor duce la o modificare echitabilă a reglementărilor”, a transmis Nica. 

În 2018, pe când era primar la Dudeștii Noi, Alin Nica a fost raportor al CoR pe tema pieței unice digitale.