Alin Nica: Preluarea ostilă a PNL Timiș este o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei

alin nica

Decizia luată luni în coaliția PSD – PNL nu a fost o surpriză: Alin Nica nu va candida din part acesteia la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. A fost preferat un PSD-ist, deși, de exemplu, în Brașov, cele două partide vor susține un liberal la primărie, dar vor candida separat la CJ.

Înlăturarea oficială a lui Alin Nica din lupta pentru șefia CJ Timiș, ca liberal, mai are de trecut un hop: ședința BPN al PNL care va avea loc și în care va trebui validată decizia de luni din coaliție. Destul de puțin probabil că se va produce măcar acum o surpriză, însă încă președintele PNL Timiș a avut o reacție la fel de dură ca în zilele precedente, acuzând atitudinea dictatorială a conducerii naționale a partidului.

„În repetate rânduri am atras atenția colegilor de la București că fac o greșeală și vând pe nimic o întreagă filială, însă înclin să cred că interesele personale au fost deasupra intereselor Partidului Național Liberal. Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de dreapta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: președintele României, Klaus Iohannis, a obținut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidențiale.

PSD nu a reușit vreodată să obțină la Primăria Timișoara un scor cu două cifre. De aceea, preluarea ostilă a organizației locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei. Acest comportament al liderilor de la București va fi sancționat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiș. Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN să se opună acestei decizii abuzive și să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru”, a transmis Nica.

Alin Nica îşi doreşte un al doilea mandat la conducerea CJ Timiş şi s-a opus vehement alianţei dintre PSD şi PNL în judeţ. Șefii partidului ar putea decide și schimbarea sa din funcția politică. Nu e clar cine ar putea prelua organizația. Variante locale posibile ar fi Nicolae Robu, care însă a declarat că nu vrea să fie implicat în vreun fel în aceste dispute, sau Marilen Pirtea. Ar putea fi însă numit și un președinte interimar dintre liderii partidului.

About Post Author