Alin Nica, preferatul primarilor PNL. Nicolae Robu trebuie să-l susțină pentru președinția CJ

alin nica

Primarii liberali din Timiș și-au ales candidatul pentru președinția CJ. Alin Nica a fost votat de aproape două treimi dintre ei. O parte l-a preferat pe Ciprian Bogdan, însă Alin Popoviciu nici măcar nu a intrat în discuție.

Forumul Primarilor PNL de Timiș și-a desemnat, sâmbătă, candidatul pentru funcția de președinte al CJ. Anunțul a fost făcut, poate neașteptat, chiar de Nicolae Robu. „Având în vedere importanța primarilor într-un partid și faptul că funcția de președinte al consiliului județean pentru primari este de cel mai mare interes, am convenit cu colegii primari ca ei să aibă posibilitatea de a propune Biroului Politic Județean un candidat pe care ei îl consideră cel mai potrivit, angajându-mă ca eu să-l susțin în fața biroului, ca atare, dacă obține votul a cel puțin 60% dintre primari”, a anunțat șeful PNL Timiș.

S-a votat, iar rezultatele au fost Alin Nica – 67.6% din voturi, Ciprian Bogdan – 32,4%. „Așadar, voi susține în fața BPJ candidatura colegului Alin Nica și, desigur, BPJ o va agrea ca atare. În pasul următor, aprobarea Biroului Politic Județean va fi supusă validării Colegiului Director Județean (…) Felicitări ambilor colegi pentru prestația avută! Mult succes, Alin Nica! Uniți, vom câștiga”, a conchis Nicolae Robu.

Potrivit anunțului făcut în ultimul BPJ, în lupta internă pentru președinția CJ s-ar fi înscris și Alin Popoviciu. Acesta nu a fost „măsurat” însă de primari, ceea ce poate însemna și că a renunțat, preferând să obțină o nominalizare pentru Camera Deputaților. Altfel, Nicolae Robu va trebui să susțină candidatura lui Alin Nica, unul dintre cei mai puternici contestatari ai săi în ultimii ani.

About Post Author