16 ianuarie 2021

Alin Nica (PNL): Voi fi președintele tuturor primarilor din Timiș, indiferent de culoarea politică

alin nica

Un președinte de CJ pentru toți primarii din județ, fără să țină cont de culoarea politică a acestora. Este ceea ce-și propune, în eventualitatea câștigării mandatului 2020 – 2024, liberalul Alin Nica. Acesta și-a lansat, marți, programul de guvernare locală.

Alin Nica (PNL) și-a lansat marți programul de guvernare locală, denumit „Timișul, la nivel european”. Liberalul i-a avut alături pe primarii de orașe și candidații de la Lugoj și Recaș, singurele care nu au, în prezent, edili șefi de dreapta.

„Știu că unii spun că au ajuns deja la nivel european. Eu însă vreau să depășim aceste abordări personale și să ducem împreună întreg Timișul la nivel european. Avem mulți elevi care încep în curând școala în condiții improprii, pensionari care nu au apă și canalizare în case, comune încă neracordate la rețeaua de gaz, oamenii care încă se chinuie să meargă pe drumuri neasfaltate. Nu putem spune că trăim cu toții într-un județ european. De aceea, împreună cu un grup de specialiști, cu primari, cu profesori universitari, și nu în ultimul rând cu oamenii care au soluții, am pus la punct un program realist de guvernare locală”, a spus Nica.

Potrivit acestuia, programul pleacă de la nevoile comunităților și ale județului și trasează liniile directoare după care va fi administrat județul Timiș în următorii ani. Este structurat pe opt capitole: Prosperitatea sustenabilă și creșterea economică, Calitatea vieții pentru timișeni, Bunăstarea durabilă pentru mediul rural, Infrastructura în slujba cetățeanului și economiei, Atragerea de fonduri europene”, Dialogul social și platforma e-Timiș, Dialogul interinstituțional și Protecția mediului și respectarea pactului verde european.

Ajutor pentru primari

Unul dintre cele mai importante și sensibile subiecte este atragerea de fonduri europene. „Poate cel mai important punct al programului de guvernare locală este atragerea de fonduri europene. Cu toții știți că am expertiza necesară, am, cum se spune la mine la Dudeștii Noi, poteca bătătorită la Bruxelles. Sunt membru al Comitetului Regiunilor Europei și expert european. Cele mai multe proiecte din Dudești Noi s-au realizat prin atragerea de fonduri europene”, spune Nica.

La CJ va fi creat și Fondul Județean de Investiții Timiș. „Acesta va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Banii vor putea fi dați drept sprijin pentru cei care aplică sau pun în practică proiecte europene. Ei nu vor fi dați pe criterii politice, ca în alte guvernări. Practic, acest fond va fi instrumentul primarilor gospodari care aduc fonduri europene în comunele și orașele lor. De altfel, așa cum am mai spus-o, voi fi președintele tuturor primarilor din Timiș, indiferent de culoarea politică”, a conchis Alin Nica.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: