24 ianuarie 2021

Alin Nica (PNL): Dacă după alegeri va trebui să facem o alianță locală, ne vom îndrepta către USR

alin nica

USR va fi un bun partener pentru PNL, pentru a gestiona corect problemele Timișoarei și ale județului Timiș. Este părerea liberalului Alin Nica, care consideră totuși că PNL va fi marele câștigător al alegerilor locale din 27 septembrie.

Lipsa de colaborare din ultimii opt ani dintre CJ Timiș și Primăria Timișoara n-a adus decât minusuri în dezvoltarea județului. Culoarea politică a liderilor nu trebuie însă niciodată să stea în calea colaborării pentru binele comun. Acest lucru trebuie să se schimbe, este de părere Alin Nica, liberalul care candidează la președinția CJ Timiș. El a ales exemple clasice deja: Aeroportul Utilitar Cioca, unde primăria deține clădirile și o mică parte din terenuri, iar CJ are terenul, dar și parcarea de la CMZ; de lângă Hotel Timișoara.

„Sunt convins că PNL va câștiga și Primăria Timișoara, și Consiliul Județean Timiș, și majoritatea primăriilor din județ. E rezultatul cel mai favorabil pentru Timiș și Timișoara, pentru a concretiza avantajul guvernării liberale în următorii patru ani. PNL are șansa unică în ultimii 30 de ani să guverneze și Primăria Timișoara, și CJ”, spune Alin Nica.

Totuși, dacă liberalii nu vor putea conduce singuri județul, ei trebuie să se îndrepte spre o alianță cu USR. „Evident, în mod natural, cei înspre care ne vom îndrepta atenția după alegeri, dacă va fi cazul să formăm o alianță locală, sunt cei de la USR. Vor fi partenerii noștri, cu ei vom reuși să facem și guvernarea locală, și cea națională. Dorim să eliminăm acele dispute, că noi ne luptăm acum cu USR și apoi nu vom mai colabora. E doar un concurs (campania electorală – n.r.)”, a mai afirmat liberalul.

„Nu putem spune acum”

Dinspre USR lucrurile se văd puțin mai nuanțat. Cristian Moș, candidatul USR/PLUS la președinția CJ, crede că e puțin prematur pentru o discuție despre alianțe postelectorale.

„În clipa de față, alianța USR/PLUS e în competiție cu toată vechea clasă politică. Ce vom decide după 27 septembrie, când vom avea rezultatul votului, va fi o negociere și o discuție cu clasa politică, inclusiv cu PNL. Nu putem spune acum că vom face o alianță cu PNL sau alte partide”, a declarat Moș.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: