Alin Nica nu renunță: Timișul nu e de vânzare pentru funcții pe persoană fizică

pnl

Liberalii din Timiș se revoltă și spun că nu renunță la Consiliul Județean Timiș. Alin Nica a declarat că va candida pentru a obține încă un mandat la președinția instituției pe care conduce din 2020. Asta, în ciuda semnalelor care vin dinspre conducerea națională a PNL.

Alin Nica a susținut vineri o declarație de presă în stradă, în fata sediului PNL Timiș. A avut alături mai mulți colegi de partid, inclusiv aproximativ 30 de primari, iar principalul mesaj pe care a vrut să-l transmită a fost că „Timișul nu este de vânzare”. Nica a confirmat un zvon care circula de mai mult timp, cum că i s-ar fi oferit la schimb primul loc pe lista pentru senat.

„Timișul nu este de vânzare pentru funcții pe persoană fizică. Mi s-a făcut oferta să fiu senator ca să îl las pe Simonis să candideze. Am refuzat. Timișul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacții electorale. Primarii PNL au primit oferta să dea consiliul județean, să îmi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune contracandidați PSD în localitățile lor. Însă la Simonis, până și ofertele sunt mincinoase. La mai puțin de 48 de ore de la ofertă, la Moșnița Nouă unde îl avem primar în funcție pe Florin Bucur, a apărut un candidat independent: chiar fratele lui Simonis”, a declarat Alin Nica.

„Nu permitem nimănui să se cațere pe munca noastră”

Potrivit acestuia, nu e vorba de o alianță. „E un mijloc de a scăpa de votul real al cetățenilor. Sunt inacceptabile listele comune, atunci când PNL are, la județ, 17 consilieri, iar PSD, 7. Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Acesta este sensul democratic al alegerilor. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Pe ceea ce am construit noi până acum în Timiș, nu permitem nimănui să se cațere, în special nu lui Simonis”, a mai spus Nica.

pnl

Conducerea națională a PNL nu a luat o decizie în ceea ce privește județul Timiș, iar Alin Nica spune că aceasta ar trebui să aibă în vedere o situația specială.

„Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată, pe viitor, la astfel de variante. Suntem siguri că persoanele din conducerea PNL național vor înțelege specificul local al Timișului și spiritul Timișoarei. Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei. Acum, în acest an electoral, avem, pentru prima dată după Revoluție, șansa, oportunitatea istorică ca PNL să fie și la Consiliul Județean și la Primăria Timișoara. Toate cercetările sociologice, pulsul comunităților, oamenii cu care discutăm zilnic, ne îndreptățesc să credem, chiar să fim siguri, că în 9 iunie, Timișul și Timișoara vor avea ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum: același partid și o viziune unitară, coerentă”, a explicat șeful PNL Timiș.

„Simonis nu va câștiga oricum”

„PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Dincolo de diferența dublă de procent la intenția de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credință din județ, am discutat cu colegii primari, și, cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD, tot nu vor vota Simonis și nu vor încuraja locuitorii din comunităților lor să aleagă PSD”, a conchis Alin Nica.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, este la Timișoara, alături de preemirul Marcel Ciolacu. Cei doi vor merge, la invitația CNAIR, într-o o vizită pe șantierul Centurii Sud, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Printre liberalii car i-au stat alături lui Alin Nica la declarația de la sediul PNL nu s-a numărat Nicolae Robu, a cărui candidatură la Primăria Timișoara este susținută și de PSD.

About Post Author