Alin Nica, momentan neeligibil pentru CNI. Mesaj pentru adversari: Îmi pare rău că-i dezamăgesc

alin nica

foto: Arhivă

Revocat din Consiliul Național de Integritate din cauza unui dosar de la ANI acum clasat, Alin Nica a fost declarat, în senat, neeligibil pentru revenirea în aceeași structură. Liberalul spune însă că nu a depus dosarul complet, deci nu avea cum să treacă de această fază.a procedurii.

În septembrie 2023, plenul Senatului vota revocarea lui Alin Nica, președintele PNL și CJ Timiș, din Consiliul Național de Integritate. Deputatul PSD Alfred Simonis și senatorul USR Raoul Trifan solicitaseră acest lucru, pentru că Nica era suspectat de conflict de interese. Între timp, în octombrie 2023, procurorii au clasat dosarul, așa că liberalul spunea că revocarea sa din Consiliul Național de Integritate „a fost regizată”.

Marți, 20 februarie, în comisia juridică de la Senat a fost votată completarea Consiliului Național de Integritate, iar Alin Nica a fost declarat neeligibil. Șeful CJ Timiș spune însă că nu e vorba despre o respingere de fond, ci de una de formă, care vizează o procedură administrativă nedusă până la capăt.

De fapt, nici n-a depus dosarul, susține Nica

„Săptămâna trecută a avut loc adunarea generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în format scris, la distanță. S-a discutat propunerea pe care o susține uniunea pentru această poziție, iar colegii m-au mandatat să reprezint interesele uniunii în acest organism de supraveghere a activității ANI. De vineri de când s-a transmis această hotărâre a UNCJR către Senat, trebuia să încep procedurile de a face dosarul: să iau cazier fiscal, să iau cazier judiciar, să strâng o grămadă de documente (…) E o procedură prevăzută de lege. N-am reușit să strâng toate documentele și n-am depus dosarul până luni la ora 16,30, cât era termenul de depunere”, explică Nica.

Potrivit lui Nica, votul din Senat urmează să fie reluat, pentru că nu a fost singurul în situația respectivă. „Asta nu înseamnă că nu voi fi în Consiliul Național de Integritate. Va mai fi o procedură de completare a acestui consiliu (…) La momentul ședinței comisiei de specialitate a Senatului, toți cei care nu aveau dosarele complete sau nu au fost depuse au fost considerați neeligibili. Adică nu puteau să treacă de această fază. Este o chestiune strict procedurală și îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat de acest aspect. Până la urmă, procedura va merge până la capăt și Consiliul Național de Integritate va avea componența maximă stabilită de lege. Lucrez la dosar, îl depun. Va avea loc o nouă ședință a comisiei în care voi fi audiat și după aceea propus spre validare în plenul Senatului”, a completat președintele CJ Timiș.

About Post Author