18 ianuarie 2021

Alin Nica, înainte de negocierile cu USR PLUS: Ne dorim ambele poziții de viceprimar la Timișoara

primăria timișoara

Liberalii și-au stabilit și ei comisia de negociere cu USR PLUS și spun că nu li s-ar părea deplasat să aibă, la Timișoara, doi viceprimari. Mai e însă mult până când se va ajunge la un acord pe această temă.

PNL Timiș are tot nouă negociatori care vor încerca să găsească, alături de cei de la USR PLUS, cea mai bună formulă pentru o alianță de guvernare locală. Este vorba despre Alin Nica, Marilen Pirtea, Dănuț Groza, Bogdan Ghelbere și cinci primari.

„Îmi doresc pentru CJ o alianță care să nu fie la limită, ci fie o coaliție de guvernare locală puternică și largă. Momentan ne gândim la partenerul cel mai apropiat din punct de vedere politic, care este alianța USR PLUS. Evident, negocierile pot duce într-o direcție sau alta”, a declarat, vineri, Nica, președinte interimar al PNL Timiș.

Urmează negocieri

Interesantă este însă abordarea liberalilor în ceea ce privește Primăria Timișoara. Nicolae Robu a pierdut, iar noul edil-șef va fi Dominic Fritz. „De exemplu, la Primăria Timișoara, am putea să vizăm doi viceprimari. Nu aș intra în detalii, sunt lucruri pe care le vom discuta în cadrul negocierilor. Nu mă pronunț pe persoane, trebuie să discut cu colegii din BPJ. Cred că, la Timișoara, cea mai mare legitimitate o are o coaliție PNL – USR PLUS. Pozițiile de responsabilitate, pe lângă cea de primar care a fost decisă în urma alegerilor, cei doi viceprimari, cred că sunt un subiect de discuție foarte important în cadrul negocierilor. Ne dorim, vă spun, ambele poziții de viceprimar”, a mai declarat Alin Nica.

În BPJ s-a făcut și o analiză preliminară a alegerilor locale. PNL Timiș a pierdut 7 primării, dar, spune președintele interimar, a câștigat 16. La votul politic, liberalii au făcut 35,5% din voturi.

2 thoughts on “Alin Nica, înainte de negocierile cu USR PLUS: Ne dorim ambele poziții de viceprimar la Timișoara

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: