23 ianuarie 2021

Alin Nica anunță marea epurare de pe listele PNL de la CJ Timiș: Nu vrem să mai repetăm greșelile trecutului

alin nica

Curățenie pe lista PNL pentru CJ Timiș. Este ceea ce promite noul președinte Alin Nica. Acesta s-a retras de pe listă, pentru că nu a fost de acord cu o parte din numele celor pe care filiala i-a ales să reprezinte partidul.

PNL Timiș a câștigat alegerile detașat alegerile pentru consiliul județean. Liberalii vor avea 17 mandate în noua configurație, USR – 9 locuri, PSD – 7 și Pro România – 3. noul președinte va fi Alin Nica. Acesta era, inițial, pe primul loc pe listă, dar s-a retras înainte de depunerea oficială a candidaturilor.

Retragerea lui Nica a fost determinată de alegerea filialei pentru listă, acesta nefiind de acord cu o parte din candidați. Deși n-a vrut să vorbească punctual despre ce l-a nemulțumit, acum, Nica anunță măsuri radicale. „Nu am avut cea mai perfectă listă de consilieri județeni. Dacă este cazul, noua conducere a PNL Timiș va avea grijă să curețe această listă, chiar și după alegeri, astfel încât cetățenii să fie reprezentați de cei mai buni oameni pe care PNL îi poate avea”, a declarat președintele ales al CJ.

Fără greșeli ca-n trecut

E posibil ca „epurarea” să se producă înainte de validarea mandatelor, dar asta nu depinde numai de Nica. „Nu vreau să mă pronunț acum, pentru că nu iau decizia doar eu. Mă voi ghida și acum după aceleași principii după care m-am ghidat când am luat decizia de a mă retrage de pe lista de consilieri județeni. Vom avea o discuție în cadru statutar. Vom vedea astfel încât să avem cea mai bună listă. Nu e o decizie care se ia unilateral, așa cum ați fost obișnuiți în PNL Timiș. Trebuie să discutăm cu colegii”, afirmă acesta.

Alin Nica nu vrea ca partidul să repete greșelile din trecut. „Eu spun chestiuni de principiu și țin ca principiile să fie respectate, pentru că PNL a fost fundamentat pe principii și valori. Dacă nu le respectăm în continuare, riscăm să repetăm greșeli ale trecutului”, a completat acesta.

„Cuiul” Alin Popoviciu

Lista depusă de PNL pentru CJ este următoarea: Ciprian Bogdan, Alin Popoviciu, Nicolae Bitea, Cosmin Costa, Alexandru Proteasa, Mihai Anghel, Lucian Blaga, Dan Sarmeș, Cosmin Buboi, Marius Hiticaș, Călin Roman, Liviu Cocean, Mihaela Calescu, Marin Popescu, Mihăiță Bojin, Ciprian Trocan, Andrei Cotețiu, Cosmin Lazăr, Constantin Buzatu, Sorina Ciurlea, Eugen Grigoroiu, Iosif Nicoară, Elena Samoilă, Nicolae Fuicu, Sorin Cociobea, Patriciu Rușeț, Vasile Ciuruș, Rodica Boancăș și Ioan Delvai.

Așa cum este ea configurată acum, ultimul care va intra în CJ este Andrei Cotețiu. Alin Nica nu a vrut să comenteze cât de tare l-ar deranja posibilitatea ca Alin Popoviciu, unul dintre cele mai controversate personaje din PNL Timiș, să-i fie vicepreședinte. de altfel, după anunțarea candidaturilor, veteranul liberal Viorel Coifan spunea, de altfel, că jumătate din listă este „creația” lui Alin Popoviciu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: