Alin Nica a trecut la Forța Dreptei, dar spune că are sprijinul mai multor primari PNL

alin nica

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, s-a înscris în Forţa Dreptei și va candida pntu un nou mandat. El spune că i se vor alătura și mai mulți primari, oficial sau mai puțin oficial, care îl vor susține în încercarea de a câștiga în 9 iunie în fața unui social-democrat, probabil Alfred Simonis.

„Am făcut pasul către cea mai autentică formațiune liberală care a rămas pe scena politică din România, deoarece sunt un om de dreapta, sunt și voi fi liberal 20 de ani. Am fost promotorul și voi fi în continuare promotorul valorilor liberale aici, în în Timiș (…) Vă mărturisesc că a fost o decizie extrem, extrem de grea, însă nu am avut de ales. Practic, cei de la București m-au exclus de fapt tot din Partidul Național Liberal, deoarece Ciucă și Bode l-au făcut pe Simonis călăul PNL Timiș. Practic, prin această operațiune specială a PSD de anexare a PNL în Timiș și nu numai în Timiș, ne apropiem foarte mult de modul de acțiune sovietic. Filiala PNL din județul nostru a fost vândută, de fapt nici măcar vândută, ci făcută cadou, dată gratis PSD”, a spus, marți, Alin Nica.

Acesta a făcut declarații avându-l alături pe Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, cu care nu a fost mereu în relații cordiale. În 2021, Nica l-a susținut pe Florin Câțu în lupta internă din PNL și a spus despre Orban că „nu este președintele lui”.

Cei mai mulţi primari vor rămâne în PNL, dar l-ar sprijini pe Nica

Potrivit lui Nica, vor susține candidații Alianța Dreapta Unită mai mulți primari din județ, oficial sau mai puțin oficial. Nu a vrut să spună nume sau numere, dar a făcut totuși o minimă concesie. Întrebat dacă i se va alătura și Dănuț Groza, Alin Nica a spus că acesta îl va susține sigur pentru un nou mandat.

„Am convingerea că au rămas alături de mine membri şi simpatizanţi PNL Timiş, pe care nu am de gând să îi dezamăgesc, aşa cum au făcut-o Ciucă şi Bode. Primari şi lideri liberali se vor alătura Forţei Dreptei. Am stabilit un calendar, cei care vor veni alături de noi vor fi anunţaţi public, dar cei mai mulţi vor rămâne în PNL şi mă vor sprijini. E doar o perioadă de tranziţie până când ne vom întâlni cu toţii în PNL (…) Dănuț Groza este un primar, unul dintre cei mai activi primari din județul Timiș, un primar pe care îl respect cu care am făcut echipă și fac echipă în continuare. Decizia îi va aparține lui Dănuț Groza dacă va veni sau nu în Forța Dreptei, dar categoric mă va susține în campania electorală locală și sub nicio formă nu va îndemna cetățenii să voteze cu Simonis”, a declarat acesta.

„Juntă militară” în PNL

„Îi urez bun venit acasă lui Alin Nica, chiar dacă noi, liberalii autentici din Forța Dreptei, nu mai putem să ne promovăm ideile, valorile și principiile sub blazonul PNL, noi suntem liberali, Alin Nica este liberal și împreună, unindu-ne forțele, vom reuși să împiedicăm tentativa PSD de a pune mâna pe județul Timiș. Din păcate, o juntă militară a fost impusă în fruntea Partidului Național Liberal. Această juntă militară ucide pas cu pas orice urmă de liberalism și de democrație în Partidul Național Liberal”, a declarat, la rândul lui, Ludovic Orban.

Protocolul Alianței Dreapta Unită spune că fiecare partid membru va face o propunere, iar în urma negocierilor va fi stabilit candidatul comun. USR – care îl susține, teoretic, pe Nicu Fălcoi – a anunțat că aceste discuții vor avea loc miercuri, la sediul Societății Timișoara. E puțin probabil totuși că Nica nu va fi candidat, fiindcă altfel mutarea nu are nicio logică.

„Vor urma discuţii în Alianţă şi se vor lua decizii care vor fi făcute publice. Vom găsi cea mai bună soluţie să avem cel mai bun candidat. Sunt negocieri fireşti care trebuie să se definitiveze candidaturile”, a spus totuși Orban.

Cu Fritz, contra lui Robu și Simonis

Alin Nica rămâne președinte al CJ Timiș, deși schimbă partidul. „Conform legii, pot depune candidatura din partea oricărei formaţiuni fără a pierde funcţia de preşedinte CJ Timiş. În momentul depunerii candidaturii, se pierde calitatea de membru al formaţiunii din care am făcut parte. Dorinţa mea e irevocabilă şi calitatea de membru Forţa Dreptei începe astăzi”, a spus Nica.

El va putea semna adeziunea la Forța Dreptei, în momentul în care vor mai fi 60 de zile până la alegerile locale din 9 iunie. Adică în mai puțin de o săptămână.

Alin Nica va face echipă cu Dominic Fritz, în lupta contra tandemului Nicolae Robu – Alfred Simonis. Cu precizarea ca social-democratul nu a anunțat oficial că va candida pentru funcția de președinte al CJ.

About Post Author