Alianța Timișoara Unită: Raul Ambruș a răspuns apelului PSD și al lui Nicolae Robu

timișoara unită

Anunțul de retragere al Partidului Liberal Timiș din Alianța Timișoara Unită are în spate „spectrul” PSD și al lui Nicolae Robu. Este concluzia la care au ajuns cei din ATU, care susțin că se așteptau la ceea ce numesc acțiuni de dezbinare.

Partidul Liberal Timiș, condus d Raul Ambruș, a anunțat, vineri, că se retrage din Alianța Timișoara Unită. Motivul: cooptarea lui Alin Nica, însă nu în structura pentru Timișoara, ci în cea pentru județ. Cei de la ATU spun acum că în spatele acestei decizii stă PSD și „regretă” atât că Raul Ambruș a hotărât să facă un pas în spate, cât și întoarcerea acestuia în bratele politice ale lui Nicolae Robu.

Ne așteptăm ca noul partid unic să încerce să ne dezbine. Aceasta a fost strategia PSD dintotdeauna, să-și divizeze opoziția. Regretăm decizia domnului Ambruș care, în ultimii ani, a fost un partener al administrației conduse de Dominic Fritz și a contribuit la multe reforme adoptate de USR în Consiliul Local. Acesta este și motivul pentru care Partidul Liberal Timiș a făcut parte din Alianța Timișoara Unită.

Faptul că acum s-a întors la proiectul de restaurație a domnului Robu, candidatul PSDPNL, este o dezamăgire pentru toți cetățeni care au crezut că o parte din anturajul domnului Robu se poate schimba.

Nemulțumirea Partidului Liberal Timiș față de candidatul Alianței Dreptei Unite la nivel de județ nu are legătură cu protocolul încheiat și semnat acum două săptămâni, prin care asumăm împreună o construcție pentru Timișoara. Partidul Liberal Timiș a decis de la început să se alăture doar Alianței Timișoara Unită la nivel de oraș, nu și proiectului județean”, transmit cei de la ATU.

Proiectul Alianței Timișoara Unită, cu USR, PMP, Forța Dreptei și UDMR, susținut de mai multe comunități etnice, merge însă mai departe. „Avem o luptă importantă de dus pentru viitorul democratic al Timișoarei și al României. Ne așteptăm la o campanie murdară, cu scandaluri pe teme false. Nu ne lăsăm intimidați și suntem mai hotărâți și uniți ca niciodată”, se încheie comunicatul.

Rămâne acum de văzut cum va vota Raul Ambruș în CL.

About Post Author