Alfred Simonis (PSD) anunță votarea legilor care prevăd amânarea ratelor și plata șomajului tehnic

simonis

Suspendarea plății ratelor, amânarea plății de către firme a CAS sau indemnizații plătite de stat pentru cei trimiși în șomaj tehnic. Sunt doar câteva dintre măsurile adoptate de parlament, care își propun să facă mai ușoară trecerea românilor prin perioada de pandemie.

Cu starea de urgență instalată de mai bine de două săptămâni, cu o mulțime de afaceri închise sau funcționând la cotă de avarie, România privește îngrijorată spre viitor. Camera Deputaților a adoptat mai multe legi inițiate de PSD, care încearcă să liniștească un pic lucrurile.

„Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional, o serie de legi inițiate de PSD, ce prevăd măsuri esențiale pentru toți românii. Este vorba despre suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la 9 luni, fără dobândă la dobândă și fără comisioane. Am adoptat măsuri pentru păstrarea locurilor de muncă. Printre acestea, indemnizația plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic și obligația firmelor beneficiare de a nu face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii”, anunță șeful grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis.

Potrivit lui Simonis, timp de trei luni, firmele afectate vor putea beneficia de amânarea plății CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă, dar și de eșalonarea pe 12 luni a restanțelor, fără penalități și fără dobânzi. „De asemenea, poate fi amânată pentru trei luni, fără penalități și dobânzi, plata facturilor de apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile”, a mai spus președintele PSD Timiș.

About Post Author