Alfred Simonis, oficial în cursa pentru CJ Timiș. Fiindcă „a venit vremea schimbării”

alfred simonis

Președintele PSD Timiș și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Simonis spune că vrea o campanie electorală care să nu fie bazată pe atacuri, dar a răspuns la acuzațiile car i-au fost adus în ultimele săptămâni.

„A venit vremea schimbării. Timișul trebuie să recupereze anii pierduți și decalajele de județe mai mici și sărace, are nevoie de oameni care să inspire respect la București, care știu să se bată pentru proiecte și bani, nu pentru funcțiile lor. Asta am făcut în ultimii patru ani și asta îmi doresc să fac în continuare. Vă anunț că mă înscriu în competiția electorală și mă voi înscrie pentru a candida la președinția Consiliului Județean Timiș”, a declarat, luni, Alfred Simonis.

El nu va candida pe lista de consilieri județeni a alianței PSD – PNL și a spus că, dacă va câștiga alegerile, nu va renunța la funcția de președinte al CJ în următorii patru ani, pentru o altă demnitate publică, indiferent care ar fi ea. O eventuală plecare ar însemna, de altfel, și organizarea de noi alegeri.

„Când mă suna Dominic Fritz să intervin pentru Colterm, era extrem de mulțumit de PSD”

Alfred Simonis a făcut apel la adversarii săi politici să înceteze atacurile și să ducă o campanie electorală bazată pe proiecte.

„E prima și ultima dată când voi da răspunsuri la atacurile din ultimele săptămâni, dar câteva răspunsuri merită a fi date. Alin Nica și Dominic Fritz au spus că spiritul Timișoarei nu este respectat. Alin Nica a făcut ceva ce nu a făcut nimeni până acum în politică: a invocat morții de la Revoluție. Dar când a descoperit Alin Nica spiritul Timișoarei? (…) S-a certat cu Nicolae Robu, s-a certat cu Dominic Fritz, s-a certat cu mine, cu propriii parlamentari, cu primarii, cu liderii naționali ai partidului și a uitat că spiritul Timișoarei nu este unul de conflict”, a spus social-democratul.

Alfred Simonis și Dominic Fritz au avut, în cei trei ani și jumătate de la ultimele alegeri locale, o relație instituțională decentă. Totuși, Simonis a avut un mesaj pentru primarul Timișoarei.

„În ultimele săptămâni, PSD a fost demonizat. Vreau să-i reamintesc lui Dominic Fritz că în 2020, când a semnat protocolul cu PNL, PSD a votat cu Ruben Lațcău, pentru funcția de viceprimar, și nu pentru că era simpatic, ci pentru că dacăe timisorenii i-au oferit puterea lui Fritz și USR, cine suntem noi să ne împotrivim? (…) În ultimii trei ani și jumătate, 95% din proiecte au fost votate de PSD. Când mă suna să intervin pentru Colterm era extrem de mulțumit cum colabora cu PSD”, mai spune social-democratul.

Listele pentru CL Timișoara și CJ Timiș ale PSD sunt gata. Pe lista comună cu PNL, la CL, primul va fi un liberal, iar la CJ, un social-democrat.

About Post Author