Alfred Simonis nu va fi baron local: Am citit mai multe cărți la viața mea și am și câta școală
Timișul este un județ în care conceptul de baron local „nu prinde” și nici nu are loc. Este ceea ce susține noul președinte al consiliului județean, Alfred Simonis. La CJ urmează o perioadă de evaluare și apoi una de eficientizare a activității.
La puțin timp după ce și-a preluat oficial funcția – și biroul – de președinte al CJ Timiș, Alfred Simonis a dat primele declarații publice din această postură.
„Timișul este județul în care se potrivesc probabil cel mai puțin baronii locali. Prin urmare, nici n-am prea avut pe aici, să fim sinceri, pentru că nu prinde. Spuneam într-un interviu că sunt conte, că am citit mai multe cărți la viața mea și am și câta școală. Voi fi conte, nu baron, dar am glumit bineînțeles, îmi doresc să fiu președintele consiliului județean, care va colabora cu toate instituțiile publice din județul acesta și cu fiecare primar și locuitorii acestui județ, pentru a atrage investiții și a implementa proiecte demne de județul european în care ne aflăm. În acest județ european nu au loc baronii”, a spus Simonis.
Noul președinte al CJ Timiș va împlini 40 de ani în luna ianuarie. Este licențiat în Drept la Universitatea Tibiscus și, ulterior, a absolvit un curs de perfecționare în securitate și bună guvernare la Consiliul Național de Apărare și unul de politică externă și diplomație la Institutul Diplomatic Român.
Analiză întâi, eficientizare după
Pentru Alfred Simonis urmează o perioadă de evaluare a activității în instituția pe care o va conduce până în 2028. Unul dintre lucrurile anunțate în campania electorală a fost revizuirea organigramei, considerată prea stufoasă. Dar nimic nu va fi făcut în grabă.
„Direcția de Asistență Socială cheltuie cel mai mult, dar se întâmplă în tot județul (…) Nu vreau să anunțăm nimic în pripă. Trebuie să vorbim în funcție și de cum facem auditul fiecărei direcții. Există posibilitatea să externalizăm mare parte din servicii și să recuperăm bani (…) Nu vreau să începem cu disponibilizări. Obiectivul meu e să eficientizăm activitatea CJT”, afirmă Simonis.
Serviciile externalizate ar putea fi o parte din cele de asistență socială, dar și pază și curățenie. Numărul mare de agenți de pază de la Direcția de Prestări Servicii a fost invocat, de altfel, de mai multe ori în campania electorală. „Nu cred că cea mai mare firmă de pază din Timiș trebuie să fie a CJ”, a spus luni președintele instituției. Sunt angajați ca agenți de pază în acest moment în jur de 400 de oameni. O nouă organigramă a CJ ar putea intra în dezbatere încă înainte de finalul acestui an.