Alfred Simonis, atac la Alin Nica: E depășit de importanța funcției și are o echipă de lachei

simonis

Alin Nica e total depășit și n-are în jur decât lachei. Afirmația îi aparține deputatului PSD Alfred Simonis, care a descoperit, în sfârșit, un discurs politic practicat de ani buni. Și anume, că orice nouă administrație care încheie proiecte începute de cea precedentă, preferabil de altă culoare politică, își trage… spuza pe turta ei.

Atac dur al șefului PSD Timiș la adresa șefului PNL Timiș. Alfred Simonis desființează administrația condusă de Alin Nica, despre care spune că n-are proiecte și n-are viziune.

„Vreau să vorbesc despre lipsa performanței la nivelul CJT. Avem un președinte depășit de importanța funcției. Din echipa sa fac parte doi vicepreședinți și mai mulți consilieri, toți pe post de lachei. N-am văzut proiecte majore în acești ani. N-am văzut nici măcar idei care urmează să fie transpuse în proiecte la nivelul unui consiliul județean. Singurele proiecte care au fost finalizate au fost cele pe care domnul Nica și administrația domniei sale le-au preluat de la fosta administrație, fie că vorbim de lărgirea drumului spre aeroport sau lărgirea la patru benzi la Moșnița Nouă, dar și altele sunt proiecte începute de administrația precedentă, de administrația Călin Dobra (…) În rest, nimic care să vină din partea actualei administrații sau din partea președintelui CJ”, afirmă deputatul. Simonis descoperă parcă în premieră faptul că așa face orice administrație care preia proiecte începute dinainte.

Timișul comunică precum „un cătun din sudul țării”

Potrivit acestuia, Nica a compromis și lărgirea la patru benzi la autostradă prin Giarmata și Dumbrăvița. „Dincolo de faptul că se vor pierde fonduri europene, suntem în faza în care se încearcă o nouă proiectare, o scoatere din nou la licitație, nu e foarte clar ce se va întâmpla acolo. Cert este că va mai dura ani de zile până când descărcarea de pe autostradă, un proiect început în 2017 de administrația PSD, să fie finalizată”, mai spune Alfred Simonis. Pentru conformitate, amplasamentul, în cazul acestei lucrări, a fost predat constructorului de către Călin Dobra în septembrie 2020. Contractul cu Tehnocer a fost însă reziliat la începutul anului.

„Am văzut și am fost șocat să văd o «realizare» măreață a CJ. O realizare demnă de un cătun și acela, de prin sudul țării, nu de aici. Am văzut o comunicare din partea CJ prin care ni se transmitea că s-au trasat marcajele într-o parcare din centrul orașului și s-au schimbat niște becuri (…) Dacă actuala administrație ne comunică astfel de știri, iar astfel de realizări sunt mărețe pentru domniile lor (…) îmi este teamă de ceea ce se va întâmpla în acești doi ani și jumătate cu actuala administrație liberală, cu Alin Nica la președinția CJ”, conchide deputatul PSD.