Alexandru Nazare, remaniat de la Ministerul de Finanțe

Alexandru Nazare

Premierul Florin Cîțu l-a revocat din funcție joi pe ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare. Surse liberale susțin că decizia nu are legătură cu performanța lui Nazare, ci mai degrabă cu campania electorală din PNL. Florin Cîțu va prelua interimatul de la Finanțe.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. El a spus că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, pe care i-a informat marți despre această decizie.

„Am informat marți toți liderii coaliției de intenția mea de a-i cere demisia lui Alexandru Nazare. Joi dimineață am făcut o nouă informare, prin care le-am adus la cunoștință că domnul Nazare nu dorește să-și dea demisia, ci preferă să fie remaniat. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanțelor, din păcate acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate”, a explicat Cîțu.

Surse liberale citate de presa centrală susțin că decizia are legătură cu lupta pentru putere din PNL, ministrul Finanțelor nefiind de acord cu alocările bugetare pe care premierul le-ar avea în vedere pentru primarii liberali.

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că este mulţumit de activitatea miniştrilor liberali. „Din punctul de vedere al PNL, eu, ca preşedinte al PNL, sunt mulţumit de activitatea miniştrilor PNL şi consider că nu este necesară remanierea niciunui ministru al PNL”, a spus Orban. Florin Cîțu va fi ministru interimar de Finanțe, funcție în care poate sta două luni.

About Post Author