Alergare pentru un ecograf. Centrul Oncohelp cumpără din nou aparatură cu ajutorul comunității

oncohelp

Un ecograf ultraperformat destinat depistării cancerului de sân a intrat în dotarea Centrului de Oncologie Oncohelp, cu sprijinul comunității. Aparatul a fost cumpărat în urma Timotion 2022 și e al patrulea an când se strâng bani în acest fel.

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a participat la Timotion 2022 sub sloganul „Nu lăsa cancerul să învingă!”. Proiectul a avut în vedere achiziționarea unui ecograf modern pentru depistarea timpurie a cazurilor de cancer de sân. Donațiile făcute de cei care au alergat și au susținut financiar acest proiect au făcut posibilă achiziționarea aparatului.

„Cu sprijinul comunității, ca de fiecare dată, s-a reușit cumpărarea acestui ecograf. Aparatul este dotat cu echipamente și softuri specifice pentru diagnosticarea patologiei glandei mamare și a altor patologii în care ecografia are un aport important în stabilirea unui diagnostic”, spune dr. Diana Moldoveanu – medic primar radioimagist .

Depistarea cancerului de sân într-un stadiu incipient duce la o reducere a ratei mortalității, oferă mai multe opțiuni de tratament, mai puțină chimioterapie și intervenții chirurgicale mai puțin mutilante. Cu ajutorului aparatului vor putea fi făcute, de asemenea, puncții ecoghidate care permit prelevarea unui fragment de țesut tumoral, pentru analize specifice.

A fost al patrulea an când Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp a reușit, prin intermediul Timotion, să obțină din donații aparatură destinată pacienților oncologici. În 2019 s-a reușit achiziționarea a 18 seturi de mobilier de spital, paturi electrice cu multiple funcțiuni. Apoi, în 2020, au fost adunate fonduri prin care s-a realizat parțial rețeaua de oxigen medicinal în secția și ambulatoriul de radioterapie. În 2021 a fost cumpărat un sistem pentru poziționarea corectă a pacienților pe durata tratamentului prin radioterapie.

About Post Author