16 ianuarie 2021

Alegerile parlamentare vor fi organizate în 6 decembrie, de Sf. Nicolae

alegeri locale

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre prin care data alegerilor parlamentare a fost stabilită pe 6 decembrie. Anunțul a fost făcut joi seară de purtătorul de cuvânt Ionel Dancă.

Decizia vine după ce premierul Ludovic Orban a spus, la începutul ședinței de guvern de joi, 3 septembrie, că data alegerilor parlamentare „nu poate fi decât 6 decembrie”. „Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale”, a afirmat premierul.

„Au fost propuse hotărârile de guvern inițiate de Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, din anul 2020, respectiv, data de 6 decembrie”, a spus Ionel Dancă, la finele ședinței de guvern.

Românii sunt chemați la urne și pe data de 27 septembrie, pentru a-și alege primarii, președinții de consilii județene și consilierii locali și județeni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: