26 ianuarie 2021

Alegeri parlamentare: PSD, puțin în fața PNL, după exitpoll. AUR ar intra în parlament

alegeri

E oficial: alegerile parlamentare au înregistrat cea mai scăzută prezență la urne din ultimii 30 de ani. Timișul este puțin sub media națională. Timișoara a fost însă peste județ.

Liberalii au așteptat cu sufletul la gură exit pollurile de la închiderea urnelor. Cu o prezență la vot mai mică decât în 2016 – când doar 39% dintre români au decis să treacă pe la secții – viitorul parlament va avea o configurație cel puțin interesantă.

Prezența la alegeri în Timiș a fost de 30,53%, mai puțin decât în 2016, când a fost de 35,35%. Este cu mult mai mică și decât în urmă cu o lună și jumătate, la alegerile locale, când peste 44% dintre timișeni au trecut pe la urne. Timișorenii au fost însă ceva mai interesați de cei care îi vor reprezenta în parlament, astfel că prezența în reședința de județ a fost de 31,03%

Pe țară, prezența a fost 31,82%. Potrivit exitpollului Avangarde-Curs, pe primul loc la Camera Deputaților este PSD, cu 30,5%, urmat de PNL – 29% și de USR – 15% . La Senat, PSD are 30,6%, PNL – 29,1% și USR – 16,%. UDMR a făcut 5,7%. Surpriza pare să fie AUR, care a făcut 5,3%. Au mai facut pragul electoral de 5% Pro România, UDMR și PMP.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: