Alegeri 2024: s-au ieftinit urnele, iar „drumarii” nu mai spală și repară cabine de vot

cabine de vot

foto: Arhivă

Primăria Timișoara se pregătește de scrutinul din 9 iunie. A cumpărat, așadar, urne noi din policarbonat, cabine de vot și săgețele. Acestea vor fi amplasate în cele 207 secții de votare care vor fi deschise în 9 iunie, pentru alegerile locale și cele europarlamentare.

Lista cu secțiile de votare din Timișoara a fost actualizată, așa că de AICI aflați unde puteți merge să puneți ștampila pe candidații preferați. Primăria a cumpărat, în această perioadă, diverse obiecte necesare pentru dotarea secțiilor și semnalizarea acestora.

Astfel, de la o firmă din Slatina au fost achiziționate 2.000 de „indicatoare tip săgeată” cu dimensiunea 19 x 40 cm, de culoare albă, dar și 210 panouri informative secții de votare, cu dimnsiunea 60 x 32 cm, tot de culoare albă. Acestea au costat în total 20.348 lei, fără TVA.

O societate comercială din Timiș a furnizat municipalității „cabine de vot și polițe din pal pentru cabine vot”. Vorbim despre „20 module a câte cinci cabine de vot”, pe structură metalică, dar și 600 polițe din pal de 10 mm. Transportul lor este inclus în prețul de 63.100 lei, fără TVA. Cabinele de vot vor avea perdele de culoare bleu, din „bumbac ranforce”, fiind cumpărate, de la o firmă din Timișoara, 240 de bucăți. Împreună cu 20 de fețe de masă bordo, din tercal, acestea au costat 6.800 de lei, fără TVA.

SDM nu se mai ocupă de întreținerea urnelor și cabinelor de vot

Au fost achiziționate, de asemenea, și 250 de urne de vot din policarbonat de 6 mm, transparente, cu lipituri executate cu silicon. Cu tot cu transport, acestea au costat 82.500 lei, fără TVA. Comparativ, în 2020, Primăria Timișoara a cumpărat 249 de urne, la prețul de 111.600 lei, fără TVA, furnizorul fiind aceeași societate comercială. Dacă facem calculele, constatăm că, în urmă cu patru ani, o urmă costa 450 lei. Acum, municipalitatea a plătit 330 lei per bucată.

Tot în 2020, Societatea de Drumuri Municipale (!! – n.r.) s-a ocupat de „repararea și recondiționarea” cabinelor de vot și a panourilor de afișaj electoral, precum și de curățarea, spălarea și recondiționarea urnelor mari și a celor mobile. A primit pentru această operațiune 70.575 lei, fără TVA.

***

Pentru funcția de primar al Timișoarei sunt înscriși în cursă 10 candidați, din care doi independenți, iar pentru cea de președinte al CJ, șapte. Cine sunt aceștia vedeți AICI.

About Post Author