Al treilea Reich, spectacol-instalație Romeo Castellucci, la Timișoara

al treilea reich

Teatrul Național Timișoara deschide seria evenimentelor de impact ale Capitalei europene cu „The Third Reich / Al treilea Reich”, de Romeo Castellucci. Este vorba despre un spectacol-instalație, care va avea șase reprezentații în două zile.

Spectacolul-instalație „Al treilea Reich” este conceput ca o reflexie vizuală a cărții lui Viktor Klemperer, „Language of the Third Reich”. Prin intermediul acestei instalații, Romeo Castellucci dezvoltă o temă centrală în opera sa, privind rolul retoricii în artă. Castellucci estee unul dintre cei mai importanți regizori de teatru pe plan mondial, recunoscut pentru felul în care creațiile sale înglobează toate disciplinele artistice. A regizat secțiunea de teatru a Bienalei de la Veneția, a fost Artiste Associé la Festivalul de la Avignon, Grand Invité la Trienala de la Milano, precum și regizor invitat la Schaubhüne din Berlin. A fost distins, printre alte premii internaționale, cu Leul de Aur la Bienala de la Veneția și două Măști de Aur pentru spectacolele sale de operă.

Spectacolul-instalație „Al treilea Reich” va avea șase reprezentații, programate miercuri, 7 decembrie, și joi, 8 decembrie, în Sala Mare a Teatrului Național. Biletele pot fi cumpărare online pe www.tntm.ro și fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11-19.

Prezentarea spectacolului este finanțată de Institutul Cultural Român, care este partenerul principal al proiectului, și reprezintă DEMO 2023, o avanpremieră a programului Teatrului Național pentru Capitala Europeană a Culturii. Institutul Cultural Italian din București s-a implicat, de asemenea, în acest eveniment.

About Post Author