Al doilea viceprimar, ales în 5 ianuarie. Mai trebuie completat și CL Timișoara

viceprimar

CL Timișoara este convocat în prima ședință din 2021. Se întâmplă marți, 5 ianuarie, iar pe ordinea de zi e un singur punct: alegerea viceprimarului. Nu e trecută însă și completarea legislativului local.

În 31 decembrie a fost publicată dispoziția de convocare a Consiliului Local Timișoara în ședință extraordinară, marți, 5 ianuarie, de la ora 17. Plenul va avea loc la Filarmonica Banatul. Se ține fizic, nu online, pentru că pe ordinea de zi nu e decât un singur punct: „alegerea celui de-al doilea Viceprimar a1 Municipiului Timișoara”.

Primul viceprimar a fost ales la jumătatea lunii noiembrie. Ruben Lațcău, de la USRPLUS, a obținut toate voturile valabil exprimate, adică 23. Au fost două absențe, iar consilierii Pro România nu au votat deloc. Cosmin Tabără, de la PNL, a fost ales numai de colegii săi de partid. Acum, Tabără va fi votat din nou, probabil cu mai mult succes, dacă este să ne luăm după declarațiile oficiale.

Trebuie validat un nou consilier PSD

Până să fie votat al doilea viceprimar, trebuie însă completată componența CL. Sebastian Răducanu, de la PSD, a plecat în senat și trebuie validat un alt social-democrat. Această procedură nu este anunțată pe ordinea de zi. De altfel, lipsa unui consilier a fost și explicația oferită de președintele USRPLUS, Cristian Moș, pentru întârzierea în alegerea viceprimarului. „Am reușit să facem alianța la nivelul județului. USRPLUS va guverna împreună cu PNL la nivel de județ, ca și la nivel național, și inclusiv la nivelul Timișoarei. După rezultatul de la CJ, Dominic Fritz va convoca plenul. Durează o perioadă, va fi probabil săptămâna viitoare (…) Problema la CL Timișoara este că o persoană de la PSD a mers în Senat și nu este validat tot consiliul local. Există o ordonanță prin care domnul Orban, imediat după alegeri, a zis că trebuie validați toți consilierii locali sau județeni, pentru votarea viceprimarului sau a vicepreședintelui”, spunea Moș, după ce a fost ales vicepreședinte la CJ.

Următorul pe lista PSD de la CL Timișoara este Ioan Szatmari. Acesta a mai fost consilier, și local, și județean.